12 november 2017 10:00

Accommodatie

Onbekend

Voorst verslikt zich in Heufse counters, maar behaalt wel weer een punt.

Om gemakkelijker medespelers te bereiken in een zwart-witte wereld, speelde Voorst 4 deze ochtend in rode shirts. Dat leek goed uit te pakken. Voorst kwam goed uit de startblokken en de eerste kansjes dienden zich aan, totdat plots uit een razendsnelle counter de spits van de Hoven de gehele Voorst-verdediging het nakijken gaf en de 0-1 aantekende. Wonderlijk en vooral allesbehalve collegiaal was dat de schuld aan het doelpunt vervolgens volledig bij Patrick werd neergelegd. Na het spreekwoordelijke ‘zand erover’ ging Voorst verder waar het gebleven was. En eindelijk was er succes. Via Gerben die doorstoomde met de bal aan de voet. Zijn individuele actie eindigde in het zestienmetergebied, waar hij omver werd gekegeld door een speler van de Hoven. Scheidsrechter Harry Eekhuis, die het voorval nauwkeurig observeerde, gaf tot groot ongenoegen van de uitploeg een penalty. Gerben nam de strafschop zelf en onberispelijk: 1-1.

Er volgden meer kansen, onder meer via Chris en Theo, maar ook De Hoven deed van zich spreken via een bal op de lat. Voorst zette in een volgende, goede fase De Hoven stevig onder druk en dat wierp zijn vruchten af. Na knap balbezit gehouden te hebben rond het vijandige strafschopgebied werd vrije man Carlo gevonden die met een fraai schot de 2-1 op het scorebord zette. De laatste minuten van de eerste helft moest De Hoven verder met tien man, omdat een van de spelers wegens onophoudelijke aanmerkingen op de leiding een tijdstraf kreeg.

Na rust herhaalde zich al snel de meest pijnlijke situatie uit de eerste helft: Voorst valt aan, De Hoven onderschept de bal en stuurt zijn spits de diepte in die vervolgens behendig afrondt: 2-2. Even later werd het nog erger door een fout van Evert die genadeloos werd afgestraft: 2-3. Voorst bleef het echter proberen en het kreeg ook prima kansen uit onder meer diepe ballen, corners en een vrije trap. Ronald Sarink was vlak voor tijd heel dichtbij toen hij in het vijfmetergebied de bal uit de kluts plots voor zijn voeten kreeg, maar de keeper redde. Uit de corner van Ronald Winterman die volgde was het wel raak. Zijn BFF Gerard kopte gedecideerd de bal binnen: 3-3. Na het eindsignaal was de wedstrijd voor één speler van De Hoven nog niet gespeeld, want hij moest nog even een nutteloze overtreding op Ronald Sarink maken. Een bizar einde!